Uwielbiam kawę zbożową, szczególnie tą z dodatkiem mleka i cukru(jest produkowana od niedawna). Już od jakiegoś czasu szukam sposobności do zastosowania jej nie tylko jako napoju. Stąd zrodził się pomysł na muffinki z dodatkiem słodkiej Inki, kardamonu i kwaśnego jabłka. Smaki idealnie się uzupełniają i dzięki temu babeczki nie są ani za słodkie ani kwaśne.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYnaLOlo7j5HKwU2aGQci_ptv-oo_7aHqaL54aRe4aQsy2jtSW3uevWbZ07Bfjjnj2xtrGXgfEDyCZ88x5SD7q5A276HWbaA78L0kUo_PHAiSuul-Iweeta1so-8L8sPOXyxhSpsDHqtk/s320/DSC_6049.JPG)
Składniki:
Składniki:
- 250 g mąki
- 150 g cukru
- 3 łyżki syropu karmelowego (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka kardamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 125 ml oleju
- 140 ml kwaśnej śmietany
- 1 jabłko pokrojone w kostkę
- 5 łyżek Inki 3 w 1
No comments:
Post a Comment