Monday, March 11, 2013

Dekadencki mazurek wielkanocny z daktellą


Nie myślałam nigdy, że suszone owoce mają tak wszechstronne zastosowanie. Dodatki do owsianek, trufle, pyszne kremy, polewy, ciasta i wiele wiele innych.
Dziś kolejny, prosty mazurek. Tym razem z przesłodką daktellą. Smakuje świetnie! Do tego kłoski z kruchego ciasta i gotowe.
*****************************************************************************
Date and almonds mazurek cake
I have never thought that dried fruits give so many opportunities. You may use them as an addition for cereals, truffles, delicious creams, toppings, cakes and much more.
Today, again, simple polish mazurek cake. This time with hell-sweet datella made of dried dates and choco. It tastes great!




Mazurek z daktellą i migdałami.

Czego potrzebujesz?
1 kruchy blat z tego przepisu 
 ok. 6-7 łyżek daktelli z tego przepisu
migdały po posypania

Co teraz?
1.To bardzo proste :) Posmaruj kruche ciasto daktellą i posyp migdałami. Z resztek ciasta ulepiłam kłosy i upiekłam je razem ze spodem, a na końcu ułożyłam je na kremie.


Date and almonds mazurek cake.

What do you need?

1 ready pastry from this recipe
6-7 tablespoons of datella from this recipe 
almonds for garnishing

What now?
1.It's very simple :) Spread the pastry with datella and sprinkle with almonds  I made a little graind out of the remaining dough and baked them together with the dough.


3 comments:

  1. Mazurek prezentuję się cudnie :) Zapraszam do wspólnej zabawy i wzięcia udziału w mojej akcji kulinarnej Żurek czy Mazurek na stronie durszlak.pl http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/zurek-czy-mazurek Będę zaszczycona! :) Pozdrawiam!
    Ewelina

    ReplyDelete
  2. Och wygląda wspaniale, chcę go teraz:-)

    ReplyDelete
  3. Wspaniały! Dziękuję za dodanie przepisu do akcji i proszę o banerek pod przepisem:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...