Thursday, April 18, 2013

Sałatka z cukinii, jabłka i prażonego lnu - full raw


Wartości odżywcze surowych warzyw i owoców są dla naszego organizmu jak manna z nieba! Oczyszczają organizm, poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci. Często przyspieszają trawienie.
Cukinia to odmiana dyni, 100 g warzywa to ponad 1/4 dziennego zapotrzebowania na witaminę C i 1/6 na kwas foliowy. Ma też sporo beta-karotenu, który w magiczny sposób zmienia się w sprzyjającą urodzie witaminę A.
Jabłka również zawierają całe mnóstwo witaminy C, a do tego sporo błonnika - czyli przyspieszają wasze trawienie.
Zwieńczeniem wszystkiego jest prażone siemię lniane, oszałamiająco chrupiące i smaczne!
I oczywiście dobra oliwa, która poprawi cerę, włosy i przyspieszy metabolizm.
*************
 Zucchini, apples and roasted flax salad
- full raw
Nutritional values of raw vegetables and fruits are for our body like manna from heaven! Cleanse the body, improves the appearance of skin, hair and nails. Often accelerate digestion.
Zucchini is a type of pumpkin, 100 grams of vegetable contains more than 1/4 daily requirement of vitamin C and a 1/6 of folic acid. It also has a lot of beta-carotene, which magically turns into beauty conducive vitamin A.
Apples also contain a lot of vitamin C, and for that a lot of fiber - that accelerate your digestion.
The culmination of everything is roasted flaxseed, stunningly crisp and delicious!
And of course, good olive oil, which will improve your skin, hair, and speed up metabolism.


Sałatka z cukinii, jabłka i prażonego lnu - full raw
czas przygotowania: 10 minut

Czego potrzebujesz?
1/2 cukinii, obranej
1/2 jabłka
1/2 małej marchewki
oliwa
1 łyżeczka siemienia lnianego

Co teraz?
1. Za pomocą obieraczki do warzyw skroić warzywa w cienkie paski.
2. Uprażyć siemię lniane na łyżeczce oliwy - kiedy zacznie strzelać jest gotowe.
3. Posypać warzywa siemieniem i polać oliwą zaraz przed podaniem.  



Zucchini, apples and roasted flax salad- full raw
preparation time: 10 minutes

What do you need?
1/2 zucchini, peeled
1/2 apple
1/2 small carrot
olive oil
1 teaspoon of flaxseed

What now?
1 Using a vegetable peeler slice vegetables into thin strips.
2 Roast a teaspoon of flaxseed on olive oil - when it is ready it will start shooting.
3 Sprinkle the vegetables with
linseed and pour olive oil just before serving.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...