Sunday, March 9, 2014

Paprykowa focaccia


Kuchnia włoska jest zazwyczaj lekka i prosta. Minimalistyczna w wykonaniu. Moja współlokatorka Fernanda sprawia, że czasem na tym Bliskim Wschodzie czujemy się jak w słonecznej Italii. Paprykowa focaccia Fernandy wymaga czasu, jednak efekt jest wart swojej ceny. Przekonajcie się sami.
***
Italian cuisine is in general light and simple. My flatmate Fernanda sometimes makes us feeling like we were in sunny Italy and not in the Middle East. Bell Pepper focaccia of Fernanda takes time, but the effect is worth your effort. Check it out!


Paprykowa focaccia
czas przygotowania: 20 minur pracy + 2h20 min rośnięcia + 30 minut pieczenia

Czego potrzebujesz?
600 g mąki pełnoziarnistej
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
12 gr suszonych drożdży
1,5 szklanki ciepłej wody

Farsz:
2 papryki, pokrojona w paski
1 duża cebula, pokrojona w piórka
sól, pieprz, dowolne zioła

Co teraz?
1. Zagnieć ciasto z podanych składników, wyrabiaj aż będzie gładkie i elastyczne.
2. Nasmaruj oliwą, przykryj czystą ścierką i odstaw na 2 godziny.
3. W międzyczasie podsmaż cebulę na odrobinie oliwy, gdy zeszkli się dodaj paprykę i duś do miękkości. Dopraw do smaku.
4. Podziel ciasto na dwie części i z każdej uformuj płaski placek (średnica dowolna).
5. Przełóż spód do formy oprószonej mąką. Ułóż na nim warzywa, przykruj drugą częścią i dopasuj. Odstaw na 20 minut.
6. Piecz 30-35 minut w temp. 200 C.


Bell pepper focaccia
preparation time: 20 minute work + 2h20 min growing + 30 minutes baking

What do you need?
600 g wholemeal flour
3 tablespoons olive oil
1 teaspoon salt
1 teaspoon sugar
12 gr of dried yeast
1.5 cups of warm water

stuffing:
2 peppers, cut into strips
1 large onion, cut into feathers
salt, pepper, any herbs

What now?
1 Knead the dough with mentioned ingredients, knead until smooth and elastic.
2 Lubricate with oil, cover with a clean cloth and set aside for 2 hours.
3 In the meantime, fry the onion in a little olive oil, when soft and delicate add peppers and simmer until tender. Season to taste.
4 Divide the dough into two parts and shape each into a flat cake (any diameter).
5 Spread the bottom of the mold lightly with flour. Put first part of dough and Arrange vegetables on it, cover with second part and make it fit. Allow to stand for 20 minutes.
6 Bake 30-35 minutes at 200 ° C.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...