Sunday, March 9, 2014

Warzywna lazania


Warzywna lazania to alternatywa dla tej zwykłej przygotowanej na bazie makaronu i mięsa. Lżejsza i prostsza. Wystarczy ułożyć wszystkie warzywa, zalać sosem, zapiec i gotowe. Świetnie smakuje z odrobiną gęstego jogurtu i serem.

Vegetable lasagna is an alternative for the usual one based on pasta and meat. Lighter and simpler. Just put all the vegetables, add sauce, bake and it's ready. Goes great with a bit of thick yogurt and cheese.


Warzywna lazania
czas przygotowania:  15 minut + 30-40 minut pieczenia

Czego potrzebujesz?
2 cukinie, pokrojone w plastry
3 pomidory, pokrojone w plastry
2 dymki, poszatkowane
pęczek świeżej pietruszki, poszatkowany
1 bakłażan, pokrojony w plastry
parmezan
pieprz,sól, 3 ząbki czosnku (starte)
1 łyżeczka cukru

Co teraz?
1. Z dwóch pomidorów przygotuj sos: duś je około 10 minut, dodając cukier, pieprz, czosnek i sól. Jeżeli trzeba dolej odrobinę wody.
2. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż kolejno plastry warzyw: bakłażan, cukinia, pieprz, sól, pomidor, dymka, ser, cukinia, bakłażan, natka pietruszki, sos ser
3. Zapiecz w temp. 180 C przez ok. 30-40 minut.


Vegetable lasagna
preparation time: 15 minutes + 30-40 minutes cooking

What do you need?
2 courgettes, cut into slices
3 tomatoes, cut into slices
2 green onions, chopped
bunch fresh parsley, diced
1 eggplant, cut into slices
parmesan
pepper, salt, 3 cloves of garlic (grated)
1 teaspoon sugar

What now?
1 With two tomatoes, prepare the sauce: simmer them for about 10 minutes, adding sugar, pepper, garlic and salt. If you need to add some water.
2 At the bottom of a casserole dish place the layers of sliced vegetables: eggplant, zucchini, pepper, salt, tomato, onions, cheese, zucchini, eggplant, parsley, cheese, sauce
3 Bake at 180 C for about 30-40 minutes.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...