Składniki:
Gruszki myjemy i kroimy w małą kostkę, do garnka wlewamy wodę, dodajemy gruszki i doprowadzamy wodę do wrzenia. Wsypujemy płatki, orzechy i dolewamy mleka. Gotujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec dodajemy pokrojone daktyle. Podajemy lekko przestudzoną.
Zazwyczaj nie ma potrzeby dosładzać ale wszystko zależy od was.
- 3/4 szkl owsianki
- 3/4 szkl wody
- 1/2 gruszki
- 4 daktyle
- 1/4 szkl mleka lub mleka sojowego
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie)
Gruszki myjemy i kroimy w małą kostkę, do garnka wlewamy wodę, dodajemy gruszki i doprowadzamy wodę do wrzenia. Wsypujemy płatki, orzechy i dolewamy mleka. Gotujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec dodajemy pokrojone daktyle. Podajemy lekko przestudzoną.
Zazwyczaj nie ma potrzeby dosładzać ale wszystko zależy od was.
Pyyycha!;)
ReplyDelete