Na podwieczorek orzeźwiający koktajl z ogórka, pietruszki i cytryny. Smakuje zadziwiająco dobrze. Lekko kwaskowy smak świetnie łączy się z aromatem świeżej pietruszki. Takie koktajle najlepiej pić na podwieczorek, bo nie obciążają żołądka a są świetnym uzupełnieniem codziennej dawki witamin.
Ogórek stanowi tu dla nas zaledwie tło smakowe, nie zawiera bowiem żadnych ważnych składników odżywczych. W 96% procentach składa się z wody, co przekłada się na jego niskokaloryczność. Ma działanie moczopędne. Pietruszka natomiast ma sporo witaminy C i żelaza. Odświeża oddech i oczyszcza nasz organizm. Podobnie cytryna - dzięki witaminie C wzmacnia odporność i pomaga w walce z przeziębieniem. Sok z cytryny zawiera olejek, który przynosi ulgę w reumatyzmie, pobudzając wątrobę do wydalania z organizmu substancji toksycznych. Pamiętajcie też, że sok z cytryny może uszkadzać szkliwo nazębne, więc - jak zwykle - stosujcie go z umiarem :)
********************************************************************************
A refreshing cocktail with cucumber, parsley and lemon
In the afternoon we served refreshing cocktail with cucumber, parsley and lemon. It tastes surprisingly good. Slightly acidic flavor goes well with the aroma of fresh parsley. Such cocktails are best to drink in the afternoon, because they do not burden the stomach and are a great addition to your daily dose of vitamins.
Cucumber is there just as a background flavor, because it doesn't contain any important nutrients. It consists of water in 96% percent that is why is so low cal. It has a diuretic effect. Parsley has a lot of vitamin C and iron. Freshens breath and cleans our body. Similarly lemon - Vitamin C in it strengthens the immune system and help fighting colds. Lemon juice contains oil that relieves rheumatism, stimulating the liver to excrete toxic substances from the body. Remember, too, that lemon juice can damage the enamel plaque, so - as usual - don't drink it too much :)
In the afternoon we served refreshing cocktail with cucumber, parsley and lemon. It tastes surprisingly good. Slightly acidic flavor goes well with the aroma of fresh parsley. Such cocktails are best to drink in the afternoon, because they do not burden the stomach and are a great addition to your daily dose of vitamins.
Cucumber is there just as a background flavor, because it doesn't contain any important nutrients. It consists of water in 96% percent that is why is so low cal. It has a diuretic effect. Parsley has a lot of vitamin C and iron. Freshens breath and cleans our body. Similarly lemon - Vitamin C in it strengthens the immune system and help fighting colds. Lemon juice contains oil that relieves rheumatism, stimulating the liver to excrete toxic substances from the body. Remember, too, that lemon juice can damage the enamel plaque, so - as usual - don't drink it too much :)
Orzeźwiający koktajl z ogórka,pietruszki i cytryny
czas przygotowania: 5 min
Czego potrzebujesz na 1 porcję?
1/2 dużego ogórka, obranego i pokrojonego na kawałki
sok z 1/2 cytryny
1/2 pęczka pietruszki
szczypta pieprzu
1/4 szkl wody
Co teraz?
Zmiksuj wszystko, dopraw pieprzem, solą i podawaj.
A refreshing cocktail with cucumber, parsley and lemon
preparation time: 5 minutes
What do you need for one serving?
1/2 large cucumber, peeled and cut into chunks
juice of 1/2 lemon
1/2 bunch parsley
pinch of pepper
1/4 cup water
preparation time: 5 minutes
What do you need for one serving?
1/2 large cucumber, peeled and cut into chunks
juice of 1/2 lemon
1/2 bunch parsley
pinch of pepper
1/4 cup water
What now?
Mix everything and serve.
Wygląda bardzo wiosennie:-)
ReplyDelete