Uwielbiam lepkie, rozpływające się w ustach ciasta - a to jest właśnie takie. Orzechy laskowe z powodzeniem można zastąpić świeżymi owocami.
Składniki:
Masło rozpuścić, dodać kakao, 5 łyżek wody i cukier puder - mieszać, aż wszystko będzie miało gładką konsystencję. Odlać z tego ok 50 ml i odstawić do ostygnięcia. Do ostygłej masy dodać jogurt, mąkę, proszek, jajka, ekstrakt i połączyć wszystko mikserem. Piec 40 min w temp. 180 C (do suchego patyczka). Gdy ciasto ostygnie polać go pozostałą polewą czekoladową, ozdobić orzechami laskowymi i cukrem pudrem.
Składniki:
Masło rozpuścić, dodać kakao, 5 łyżek wody i cukier puder - mieszać, aż wszystko będzie miało gładką konsystencję. Odlać z tego ok 50 ml i odstawić do ostygnięcia. Do ostygłej masy dodać jogurt, mąkę, proszek, jajka, ekstrakt i połączyć wszystko mikserem. Piec 40 min w temp. 180 C (do suchego patyczka). Gdy ciasto ostygnie polać go pozostałą polewą czekoladową, ozdobić orzechami laskowymi i cukrem pudrem.
No comments:
Post a Comment