Dziś nietuzinkowy dip, w którym orzechowa nuta przeplata się ze słonym sosem sojowym, ostrym chilli, słodkim miodem i rozbrzmiewa całą gamą smaków, rozpływającą się w ustach, dzięki swojej delikatnej, kremowej konsystencji.
Dip podajemy z grzankami lub surowymi warzywami, takimi jak np: marchewka, kalafior, seler.
Świetnie nadaje się jako marynata do mięs lub tofu.
Co potrzebujesz?
Co teraz?
Wszystko wrzucamy do miski i mieszamy. Łatwe? : )
Jeżeli sami przygotowujecie grzanki - chleb należy pokroić w cienkie kromki, skropić oliwą i wodą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 C na 10 min.
Dip podajemy z grzankami lub surowymi warzywami, takimi jak np: marchewka, kalafior, seler.
Świetnie nadaje się jako marynata do mięs lub tofu.
Co potrzebujesz?
- 100 g masła orzechowego
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 2 łyżeczki płynnego miodu
- 1 płaska łyżeczka ostrej papryki
- 3 łyżki wody
- 1 mały ząbek czosnku
Co teraz?
Wszystko wrzucamy do miski i mieszamy. Łatwe? : )
Jeżeli sami przygotowujecie grzanki - chleb należy pokroić w cienkie kromki, skropić oliwą i wodą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 C na 10 min.
No comments:
Post a Comment