Składniki:
- makaron tagiatelle
- 200 g szpinaku
- 100 g ricotty
- 50 g fety
- 75 ml mleka
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
Zjadł i napisał T:
Jak widać przepis bardzo krótki i prosty, a jedzenie daje mnóstwo radości strudzonemu ciężką pracą człowiekowi (znaczy mojej skromnej osobie) Jest to kolejne danie które zepsułoby się obecnością mięsa, więc nawet nie podchodźcie do patelni z mięsem. Na talerzu jest trochę bardziej zbite niż wygląda, ale nie sprawia to żadnego problemu, nawet fajniej, bo im bardziej zbite, tym więcej potem w brzuszku... aha i nie próbujcie niczym zastępować, albo pomijać fety, a nawet radziłbym dorzucić jej więcej.
Poziom pyszności - najwyższy punkt twojej wiochy
Ingredients:
tagliatelle pasta
200 g spinach
100 g ricotta
50 g feta cheese
75 ml milk
1 clove garlic
1 / 2 teaspoon nutmeg
salt and pepper to taste
2 tablespoons butter
Cover and simmer spinach in butter about 10 minutes, add garlic, ricotta, milk, salt and pepper. Simmer 3 more minutes. Season with nutmeg, mix the sauce with cooked al dente pasta. Put on the plates with the chopped feta on the bottom.
tagliatelle pasta
200 g spinach
100 g ricotta
50 g feta cheese
75 ml milk
1 clove garlic
1 / 2 teaspoon nutmeg
salt and pepper to taste
2 tablespoons butter
Cover and simmer spinach in butter about 10 minutes, add garlic, ricotta, milk, salt and pepper. Simmer 3 more minutes. Season with nutmeg, mix the sauce with cooked al dente pasta. Put on the plates with the chopped feta on the bottom.
No comments:
Post a Comment